Afhaal menukaart

Lieve gasten,
Je kunt bij ons uw favoriete Griekse specialiteiten ook afhalen!
Je ontvangt bij het afhalen altijd een ouzo van de zaak!.

Afhaaltijden:
woensdag t/m zondag 17:00uur tot 22:00uur

 

 

 

Een meesterkok zei ooit dat een goede keuken eenvoudig, kleurrijk, gezond en
gevarieerd moet zijn. Ondanks de sterke invloed van buitenlandse culinaire en exotische elementen, roept de Griekse keuken herinneringen op aan warme zomeravonden, aan het zacht kabbelen van de zee en de geur van jasmijn. Indrukken die in de restaurants een authentiek geheel vormen met de geur van hete olijfolie.

Lekker eten in een prettige sfeer.

 
   

CHEFS MENU

 

Exclusief verrassingsmenu incl. dessert, verspreid over de avond

in 3 gangen.......................................................................................................................................

Uitsluitend verkrijgbaar voor een gehele tafel, vanaf 2 personen (prijs p.p.) Bij een verrassingsmenu gaan wij ervan uit dat iedereen alles eet, zowel vis als vlees. Mochten er uitzonderingen zijn (zoals een vegetarisch of allergisch dieet) dan vormt dit geen probleem, zolang je ons dit van tevoren meedeelt.
Vraag ook naar onze bijbehorende wijnarrangementen.

€ 37,25




   

KOUDE VOORGERECHTEN

Tsatziki..............................................................................................................................................
Griekse yoghurt met komkommer, knoflook en kruiden.
Geserveerd met pita

€ 6,00

Ouzo Tipsy Zalm..............................................................................................................................
Gerookte zalm met een vulling van fetacreme en Ladolemono
(Griekse citroendressing)

€ 10,90

Tonijnsalade.....................................................................................................................................
Heerlijke tonijnsalade. Geserveerd met pita.

€ 7,50

Horiatiki............................................................................................................................................
Griekse salade van tomaat, komkommer, uien, olijven en feta geserveerd met
Ladolemono (Griekse citroendressing).

€ 9,50

Tirosalata..........................................................................................................................................
Pikante feta mousse met diverse groenten. Geserveerd met pita.

€ 7,50

Melitzanosalata.................................................................................................................................
Mousse van feta en gestoofde aubergines met walnoten. Geserveerd met pita.

€ 7,50

Koude Pikilia....................................................................................................................................
Diverse koude voorgerechten. Geserveerd met pita.

€ 8,50
   

WARME VOORGERECHTEN

 
Deze "mezedes" zijn de visitekaartjes van de Griekse keuken. Met de mezedes laat Restaurant Rodon zien waartoe zijn koks in staat zijn. Hier is een palet van vlees, vis, groenten en melkproducten in verwerkt.  
   

Tomatensoep..................................................................................................................................

€ 5,75

Papoutsaki.......................................................................................................................................
Gefrituurde aubergine rolletjes gevuld met kruidige feta crème,
gebakken spinazie en pesto.

€ 7,25

Keftedakia.......................................................................................................................................
Griekse gehaktrolletjes in een licht pikante tomatensaus en feta.

€ 8,25

Gemista............................................................................................................................................
Gevulde paprika met rijst, gehakt en diverse tuin specerijen.

€ 8,50

Dolmades........................................................................................................................................
Wijnbladeren gevuld met rijst en gehakt in een lichte dille-citroensaus.

€ 8,90

Feta Saganaki.................................................................................................................................
Gebakken feta met een krokant jasje geserveerd op een bedje van spinaze en honing.

€ 8,90

Tiropita.............................................................................................................................................
Bladerdeeg gevuld met feta, spinazie en diverse kruiden.

€ 8,90

Garides Saganaki...........................................................................................................................
Gamba's in een licht pikante tomatensaus onder een knapperig laagje kaas.

€ 11,50

Midia Saganaki...............................................................................................................................
Mosselen in een licht pikante tomatensaus onder een knapperig laagje kaas.

€ 8,90

Midia Vinsanto.................................................................................................................................
Gebakken mosselen met Ladolemono (Griekse citroendressing)
geserveerd met knoflook.

€ 8,90

Sardella............................................................................................................................................
Gebakken sardines met knoflook en Ladolemono (Griekse citroendressing)

€ 9,00

Calamaria........................................................................................................................................
Gebakken inktvisringen geserveerd met lichte knoflooksaus.

€ 9,00

Griekse Tafel...................................................................................................................................
Selectie van de chef uit zowel koude als warme voorgerechten (prijs p.p.).

€ 16,90

 

GRILLGERECHTEN

Een snelle en gezonde variatie op de bereidingswijze met olie en saus.

 
   

Gyros................................................................................................................................................
Kophaas van het spit met uien.

€ 15,75

Hermes.............................................................................................................................................
Souflaki (varkenshaas), soutzouki (gekruid gehakt), kipfilet en giros.

€ 18,90

Taste of Rodon................................................................................................................................
Souflaki (varkenshaas), lamskotelet, ossenhaas, soutzouki (gekruid gehakt) en gyros.

€ 21,90

Souflaki Rodon................................................................................................................................
2 Varkenshaas spiezen met gyros.

€ 17,90

Bifteki................................................................................................................................................
Gehakt met een vulling van feta.

€ 17,00

Paidakia...........................................................................................................................................
5 Lamskoteletten.

€ 19,50

Souflaki Kotopoulo..........................................................................................................................
3 Spiezen van kipfilet met paprika en ui. Geserveerd met honing-mosterdsaus.

€ 17,00

   

Onze grillgerechten worden geserveerd met salade, tzaziki, frites en rijst.

 
 

SPECIALITEITEN

Davas Baptisti*................................................................................................................................
Ossenhaas in een licht pikante rodewijnsaus met champignons, paprika en ui.

€ 20,25

Olympico*.........................................................................................................................................
1 Spies ossenhaas en 2 spiezen varkenshaas met paprika en ui. Geserveerd met
pepersaus

€ 20,25

Cotto Alverto....................................................................................................................................
Kip gevuld met ham, feta en spinazie. Geserveerd met een tomaten- basilicumsaus.

€ 18,00

Paidakia van de Chef*....................................................................................................................
5 Lamskoteletten in een honing-tijmsaus.

€ 20,25

Epirus...............................................................................................................................................
Geroosterd kalfsvlees in een saus van mavrodafni (zoete rode) wijn en zilver uitjes.

€ 19,95

Fileto Arnisio*...................................................................................................................................
2 spiesen lamshaas met paprika en ui. Geserveerd met warme muntsaus.

€ 19,75
   

Bovenstaande gerechten worden geserveerd met salade, frites en rijst.

 
* deze gerechten worden standaard medium gebakken, geserveerd.  
 

TRADITIONELE OVENGERECHTEN

 

Mousaka...........................................................................................................................................
Aubergine, aardappelen en gekruid gehakt in laagjes met bechamelsaus.

€ 17,95

Arni Ston Fourno.............................................................................................................................
Lamsschenkel uit de oven geserveerd met seizoensgroenten en citroenaardappelen.

€ 18,95

Moschari Stifado.............................................................................................................................
Gestooft rundvlees met sjalotjes.

€ 20,50

Stamna.............................................................................................................................................
Gestooft rundvlees met gesmoorde groenten.

€ 20,50

Gyros Saganaki...............................................................................................................................
Gyros met pikante tomatensaus en seizoensgroenten onder een knapperig laagje
kaas uit de oven.

€ 17,75

Kip Saganaki....................................................................................................................................
Kip met pikante tomatensaus en seizoensgroenten onder een knapperig laagje kaas
uit de oven gemaakt met witte wijn.

€ 18,75
   

Al onze traditionele (authentieke) overgerechten worden geserveerd met salade,
frites en rijst.

 
   

VISGERECHTEN

Rodon Seafood...............................................................................................................................
Mixed grill van vis met Ladolemono (Griekse citroendressing).

€ 24,00

Zalm in Filodeeg..............................................................................................................................
Zalmfilet in filodeeg met verse groenten en citroen-dillesaus.

€ 19,50

Garides.............................................................................................................................................
6 gamba’ s van de grill met knoflook.

€ 21,50

Tsipoura...........................................................................................................................................
Doradefilet van de grill met Ladolemono (Griekse citroendressing).

€ 18,50

Tonos................................................................................................................................................
Gegrillde tonijnsteak met pestodressing.

€ 19,50

Calamaria........................................................................................................................................
Gebakken inktvisringen geserveerd met lichte knoflooksaus.

€ 18,00

   

Al onze visgerechten worden geserveerd met kruidige tagliatella, salade en frites.

 
 

VEGETARISCH

Mousaka..........................................................................................................................................
Aubergine, courgette, aardappelen en een ratatouille van groenten in laagjes met bechamelsaus.

€ 16,50

Pasta Vegetariana..........................................................................................................................
Tagliatella met dagverse groenten in een tomatensaus-pestosaus met gesmolten kaas.

€ 15,00

Vegetarische Schotel.....................................................................................................................
Diverse vegetarische lekkernijen samengesteld door de chef.

€ 16,50

 

KINDERMENU

Voor onze kleine gasten kunt u kiezen uit.....................................................................................
Kipfilet, gyros of gehaktballetjes. Geserveerd met frites, salade, mayonaise en
appelmoes. En een kinderijsje met verrassing toe.

€ 11,50

   

DESSERTS

 

Rodon Ice Sandy.............................................................................................................................
2 Bollen vanilleroomijs, 1 bol aardbeienroomijs met halva en honing.

€ 8,00

Baklava.............................................................................................................................................
Filodeeg met walnoten en honingsiroop. Geserveerd met vanilleroonijs.

€ 8,50

Giaourti.............................................................................................................................................
Griekse yoghurt met walnoten en honing.

€ 7,50

Bougatsa Crema.............................................................................................................................
Warm filodeeg met een vulling van vanille-griesmeelcreme.
Geserveerd met vanilleroomijs.

€ 8,75

Chocolade Dessert.........................................................................................................................
Cake gevuld met een patisserie crème overgoten met chocolade saus. Geserveerd met chocoladeijs.

€ 8,75

Dame Blanche.........................................................................................................................
3 bollen vanilleroomijs, overgoten met chocoladesaus.

€ 4,50

Pagoto Pediko................................................................................................................................
Kinderijsje.

€ 4,50

Grand Dessert.................................................................................................................................
Een mix van lekkernijen, samengesteld door de chef (voor 2 personen).

€ 15,50

   

AFLSUITING

 

Irish Coffee.......................................................................................................................................
Koffie met Irish whiskey en slagroom.

€ 5,95

Cafes Festival..................................................................................................................................
Koffie met likeur en slagroom. Keuze uit: Koum Quat, Amaretto, Sambuca,
Grand Marnier, Tia Maria, D.O.M. Benedictine etc.

€ 5,95

   


Alle prijzen zijn in euro's en incl. BTW. Prijswijzigingen, type-, schrijf- en drukfouten uitdrukkelijk voorbehouden.

 




Catering

  • Heb je iets te vieren? Een verjaardag, bruiloft of jubileum? Wil je een evenement of een bedrijfsborrel organiseren?

    lees meer

  • Waardering

    Onze gasten waarderen ons gemiddeld met een 9,0. Dit cijfer is gebaseerd op recensies via de website van Eet.nu.

    lees meer

  • Dinerbon

    Het perfecte cadeau om te geven, of om te krijgen. Want zeg nou zelf, wie houdt er niet van een gezellig avondje lekker uit eten?

    lees meer